Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Zo richt je een leuke babykamer in voor een meisje

Een babykamer inrichten is een leuke en spannende taak, vooral als je een meisje verwacht. Er zijn veel dingen om rekening mee te houden, zoals de grootte van de kamer, de kleuren en de stijl. Maar met de juiste planning en inspiratie kun je een prachtige en functionele babykamer creëren die zowel jij als je kleintje zullen waarderen.

Overweeg de grootte van de kamer

Ten eerste is het belangrijk om de grootte van de kamer in overweging te nemen. Als de kamer klein is, moet je slimme manieren vinden om de ruimte efficiënt te gebruiken. Dit kan onder andere betekenen dat je moet kiezen voor compacte meubels. Ook zijn er verscheidene andere manieren om een kleine babykamer groter te laten lijken. Dit kun je bijvoorbeeld doen door gebruik te maken van lichte kleuren en door veel licht in de kamer binnen te laten.

Kleurkeuze

Een ander belangrijk aspect van het inrichten van een babykamer is de kleurkeuze van de verf of het behang. Voor een meisjeskamer zijn roze en pastelkleuren zoals lichtgeel of lila traditioneel, maar je kunt ook voor een andere kleur gaan als je dat wilt. Zo is lichtoranje tevens een leuke optie. Houd er wel rekening mee dat een rustig en sereen kleurschema het beste werkt voor een babykamer, omdat dit helpt om kalmte en rust in de ruimte te creëren. 

Babymeubels

Wanneer je de kleuren hebt gekozen, kun je aan de slag met de inrichting van de kamer. Een wieg is een must-have voor elke babykamer, zowel als een verschoontafel. Ook is een kinderstoel een handig meubelstuk om je baby in te zetten tijdens het geven van maaltijden. 

Opbergruimte

Je kunt ook in plaats van een verschoontafel een mooie commode overwegen om hierop jouw baby te verschonen, aan te kleden en tegelijkertijd in de lades een aantal babyspulletjes te bewaren zoals rammelaars en speentjes. Natuurlijk heb je zeker één grote opbergkast nodig om andere babyspullen zoals speelgoed, kleding en luiers in te bewaren. 

Verder kun je voor het creëren van meer opbergruimte aan de wand één of meer wandkasten of boekenplanken toevoegen voor het opbergen van kinderboekjes. Daarnaast kun je hier ook leuke decoraties op zetten die je hebt gekregen van vrienden en familie. Zo heb je een plek voor al het speelgoed, kleding en alle andere spullen die je baby nodig heeft.

Accessoires

Verder is het leuk om accessoires toe te voegen aan de kamer, zoals een grote wandklok, een mooie schilderij of posters, zowel als een kleedje op de vloer. Om ervoor te zorgen dat jouw baby ’s nachts goed kan slapen moet de ruimte goed verduisterd zijn met mooie gordijnen of rolgordijnen. Hiermee kun je de kamer een unieke en persoonlijke uitstraling geven. Zorg er tevens voor dat je een wieg klamboe hebt voor in de zomer, zodat je kleine meid niet wordt lastig gevallen door muggen.

Verlichting

Tot slot is verlichting een belangrijk aspect van de babykamer. Je wilt een zachte en rustige verlichting die gemakkelijk aan te passen is aan de situatie. Een hanglamp boven de wieg is een goede keuze, evenals een nachtlampje. Er zijn verschillende leuke wandlampen te vinden voor meisjeskamers om uit te kiezen, zoals ook dieren nachtlampjes. Je kunt ook kiezen voor een babymobiel met een ingebouwd lampje.