Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dit zijn de voordelen van het inrichten van een bijkeuken

Een bijkeuken is vaak een onderschatte ruimte in een woning. Het is echter een geweldige plek om opbergruimte te creëren en jouw spullen op een praktisch te organiseren. Bovendien kun je de bijkeuken gebruiken als ruimte om jouw witgoed in te plaatsen, zodat het niet in de weg staat in één van de andere kamers in huis. Wat zijn nu precies alle redenen waarom je zou kiezen voor het creëren van een bijkeuken?

Het is niet gek dat veel mensen de voordelen van het hebben van een bijkeuken over het hoofd zien. Vooral in een kleiner huis wilt men immers van alle beschikbare kamers een mooie ruimte maken. Dat is jammer, want een bijkeuken komt met veel voordelen. Dus, hoe kun je de bijkeuken op een efficiënte manier gebruiken zodat het een waardevolle en functionele ruimte is? In deze blog geven we jou enkele voordelen van het inrichten van een bijkeuken en tips hoe je dit het beste kunt doen.

Opbergruimte

De bijkeuken is een ruimte die voornamelijk wordt gebruikt als een ruime opslagruimte voor jouw spullen die je nergens anders kwijt kunt. Je kun het bijvoorbeeld gebruiken voor het opbergen van jouw lang houdbare voedselwaren en huishoudelijke spullen zoals toilet- en keukenpapier. Ook huishoudelijke apparaten en voorwerpen zoals stofzuigers en dweilen kun je hier opbergen. Deze spullen kun je het beste buiten het zicht bewaren.

Eén van de belangrijkste dingen bij het inrichten van een bijkeuken is dus het creëren van opbergruimte. Maak daarom gebruik van verschillende opbergsystemen. Kies, afhankelijk van de grootte van jouw ruimte en de aard van de spullen voor de juiste opbergsystemen. Denk hierbij onder andere aan opbergkasten zoals voorraadkasten, wandrekken, planken en kasten. Hierdoor kun je makkelijk spullen opbergen en houd je de ruimte net en overzichtelijk.

Witgoed

Er zijn verscheidene plaatsen in huis die vaak worden gekozen voor het neerzetten van witgoedapparaten. Dit is in veel gevallen de keuken of de badkamer. Is echter de mogelijkheid aanwezig in jouw huis om één van de ruimtes om te toveren tot een bijkeuken? Dan is dit de ideale plaats voor het merendeel van jouw witgoed. Hier kun je de wasmachine en droogmachine plaatsen, zowel als eventueel een diepvriezer. Op deze manier heb je zo min mogelijk last van de geluidsoverlast die het witgoed eventueel kan veroorzaken. Er zijn verscheidene manieren waarop je het witgoed netjes kunt wegwerken, zoals bijvoorbeeld door de wasmachine en droger in een ombouw te plaatsen. Ook kun je kiezen voor een mooie wasmachine- en drogerkast.

Werkplaats voor huishoudelijke taken

Een bijkeuken is ook een geweldige plek om een werkplek te creëren voor het uitvoeren van huishoudelijke taken. Je kunt hier bijvoorbeeld een strijkplank neerzetten om jouw kleren te strijken en een tafeltje met een stoel om aan te zitten voor het naaigoed. Bovendien kun je in de bijkeuken een wasbak plaatsen waarin je dingen kunt schoonmaken die je liever niet schoonmaakt in de wasbak in de keuken. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld vieze schoenen en het wassen van substanties zoals verf, olie of bouwmaterialen uit kleding of een voorwerp. Ook kan de bijkeuken een uitstekende plek zijn om jouw afval te scheiden, zodat er geen stinkende prullenbakken in de keuken zelf hoeven te staan.