Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Het volledige overzicht van alle woonstijlen waar je uit kunt kiezen

Wanneer je een nieuwe woning gaat betrekken of je huidige huis gaat verbouwen, is het belangrijk om te bepalen welke woonstijl het beste bij jou past. Er zijn tal van verschillende stijlen waaruit je kunt kiezen, van landelijk tot modern en van klassiek tot industrieel. De stijl waarvoor je kiest heeft een grote invloed op de sfeer die je het huis of de specifieke kamer meegeeft. Bovendien is het kiezen van nieuwe meubelen en decoraties vaak duur en kun je dus niet eenvoudig jouw keuze veranderen. Hoe kies je nu een woonstijl die bij je past?

Een woonstijl is niet zomaar aan te passen, zonder dat je hiervoor moet renoveren. Bovendien moet je hiervoor een hoop nieuwe spullen aanschaffen in een nieuwe stijl. Het kiezen van de juiste woonstijl is dus van groot belang. Echter kan het lastig zijn om een keuze te maken, vooral wanneer er zoveel van afhangt.  In dit artikel geven we je daarom een aantal tips om eenvoudig de woonstijl te vinden die het beste bij jou past.

Uit deze soorten woonstijlen kun je kiezen

Er zijn verschillende woonstijlen waar je uit kunt kiezen. Bij het bepalen van welke woonstijl het beste bij jou past, is het natuurlijk handig om van tevoren te weten wat jouw opties zijn. De zes verschillende woonstijlen waar je uit kunt kiezen hebben we hieronder in het kort omschreven.

Industrieel interieur 

Industrieel interieur heeft een eenvoudige, functionele en stevige uitstraling. Het combineert vaak een mix van materialen zoals metaal, steen en beton met een minimalistische aanpak. Het design bestaat uit eenvoudige maar krachtige stukken met een robuuste uitstraling. Kleuren zijn meestal neutraal zoals wit- en grijstinten met een paar stukken in staal of koperen tinten. Het heeft een stoere, doch kalme uitstraling.

Bohemian interieur 

Bohemian interieur combineert kleurrijke stoffen, unieke meubels en tal van accessoires om een vrolijke, creatieve en avontuurlijke sfeer te creëren. Dit decorstijl is gevuld met kleurrijke patroonmixen, leuke texturen en weelderige materialen. Het is een stijl die is gebaseerd op persoonlijke voorkeuren en expressie en creëert een unieke, authentieke look.

Botanisch interieur 

Botanisch interieur is een woonstijl waarin planten een centrale rol spelen. Het is een stijl die zowel natuurlijk als stijlvol is en het gebruik van veel kleurrijke, groene planten aanmoedigt om het interieur een rustgevende en natuurlijke uitstraling te geven. Een botanisch interieur wordt aangevuld met koperen en gouden accessoires.

Landelijk interieur 

Landelijk interieur wordt gekenmerkt wordt door een warme, traditionele uitstraling en een thuisgevoel. Het is geïnspireerd op de verschillende stijlen uit de landelijke omgeving, zoals klassieke boerderijen. Kleuren zijn meestal warm en neutraal zoals beige en taupe met donkere en natuurlijke accenten zoals zwart en bruin. Natuurlijke materialen zoals hout, leer, wol en katoen worden veel gebruikt. 

Modern interieur 

Modern interieur is een stijlvolle en elegante manier van inrichten. Het combineert elementen van minimalistisch design met heldere, lichte kleuren zoals wit, zwart en grijs. Deze worden gebruikt om een gevoel van keurigheid en balans te creëren. Meubels zijn meestal eenvoudig en strak. Ook zijn moderne meubels vaak voorzien van een glossy en glanzend uiterlijk. Accessoires worden vaak gekozen in contrasterende, opvallende kleuren.

Eclectisch interieur 

Eclectisch interieur combineert verschillende woonstijlen. Hierbij worden er geen regels gevolgd en worden elementen uit verschillende tijdperken, stijlen en culturen gecombineerd.